top of page

Andelsjordbruk

Andelsjordbruk -
Vad är det?

Vi tror på ett livsmedelssystem där producent och konsument är närmare varandra så att vi kan bygga ett rättvisare system för alla parter.

du som investerar i ett andelsjordbruk (CSA - Community supported agriculture) stöttar oss odlare genom att ta dig an en del av den risk som jordbruk innebär. Du betalar för säsongen i förskott, vilket ger producenten möjlighet att investera i de nödvändigheter som krävs för att starta medans du som konsument inte längre behöver undra över huruvida dina grönsaker produceras med kärlek och omsorg för både människor och planet.

lådornas flexibla innehåll gör det lättare att hantera oförutsedda händelser. Om det till exempel blir skadedjursangrepp eller något annat som påverkar skörden kommer vi att ersätta produkterna i lådan med andra grönsaker som kan skördas den veckan. Om det å andra sidan blir en stor skörd av en viss gröda innebär det att varje medlem får en större mängd av den grödan. Kort sagt, både risker och fördelar delas lika mellan odlare och andelsägare!  

Som kund vet du att du är garanterad en låda med grönsaker som säkerställer en varierad kost. Du behöver inte längre välja vad du ska köpa varje vecka - vi tar hand om att leverera en färgstark och smakrik skörd till dig!

IMG-20220903-WA0002.jpg

Detta Erbjuder vi

Du får mellan 6-8+ olika grönsaker i din låda varje vecka och lådans innehåll kommer att ändras med säsongen.

 

En låda räcker till en veckas grönsaksförsörjning till ett litet hushåll (3-4 pers). För studenter eller hushåll med mindre köpkraft erbjuder vi ett lägre pris, men det finns ett begränsat antal lådor tillgängliga till detta pris.

För att öppna upp fler student-/låginkomstandelar erbjuder vi från och med i år solidaritetsandelar. Genom att köpa en solidaritetsandel kan vi öppna upp ytterligare en andel för studenter/låginkomsttagare. För mer information, vänligen se anmälningsformuläret.

Om du är orolig för att du inte kan åta dig att hämta en låda varje vecka eller om lådan är för stor för dig kan du också dela en prenumeration med en vän. Har du svårt att hitta någon kan du fylla i dina uppgifter i vårt "Share a Share Forum" för att hitta någon att dela din låda med.

Blommor

Ett spännande tillägg i år är våra blomsterprenumerationer. En prenumeration innebär att du varje vecka får en noggrant utvald bukett, odlade utan konstgödsel eller kemikaliska bekämpningsmedel.

Varje bukett innehåller 15+ stjälkar. 

Spring Onion

Prissättning

Grönsakslåda

  • Ordinarie pris: 6400 kr/säsong (320 kr/vecka)

  • Student/låginkomsttagare: 5120 kr/säsong (256 kr/vecka)

Blomsterprenumeration*

  • Ordinarie pris: 2250 kr/season (125 kr/week)

  • Student/låginkomsttagare: 1800 kr/säsong (100 kr/vecka)

* blomsterprenumerationen är 18 veckor och börjar 2 veckor efter den första CSA-upphämtningen

 

Upphämntning

Onsdag

Gården                             16:00 - 17:30

Lund                                 16:15 - 16:45

Malmö                              17:45 - 18:15

Fredag

Gården                             16:00 - 17:30

Malmö                              17:00 - 17:30

Lördag

Gården                             16:00-17:30

OBS: ett begränsat antal lådor är tillgängliga för upphämntning i Malmö och Lund. Om du vill säkra din plats, anmäl dig så snart som möjligt!

I år kommer vi ha tre upphämntningställe

Gården

Vi är belägen bara 5-minuter från SLU Alnarps kampus:

Malmövägen 3A-5,

230 53 Lomma

Malmö

Navet, Segepark

Tekla Thomassonsgata 15

212 24 Malmö

Lund

Svallorna

Spolegatan 5

222 20 Lund

Tomatillo Plant
Tillsammans startar vi säsongen
bottom of page